سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
اصلاحطلبان پس از امام با امام چه کردند...؟
جریان سیاسی خاص یا همان اصلاحطلبان اگرچه مدعی خط امام هستند اما پس از ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، رفتارهایی متناقض با «مکتب امام» را بصورتی آشکارتر از خود بروز دادند.
آنچه که در ادامه میخوانید بخشهایی از گفتههای اصلاحطلبان طی سالهای اخیر در رابطه با امام و انقلاب است:
_عیسی سحرخیز(مدیر کل مطبوعات وزارت ارشاد در دولت اصلاحات): خیلی از اصلاحطلبان بر خلاف اول انقلاب دیگر علاقهای به آقای خمینی ندارند![۱]
_حسین مرعشی(سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی): باید از این فضا -شعارهای انقلابی!- عبور کنیم و البته امروز هم از این فضا عبور کردهایم»...ما در دورانی که انقلاب می کردیم یک شعار علیه آمریکا ندادیم. یک بار هم نگفتیم شیر نفت یا تنگه هرمز را می بندیم. این صحبت ها بعد از انقلاب زده شد. حضرت امام خیلی شعارش مشخص بود.[۲]
_فیاض زاهد(فعال اصلاحطلب): خاطره خوشی از انقلاب ۵۷ نداریم.[۳]
_حمیدرضا جلاییپور(از استادان جامعهشناس اصلاحطلب): اگر امام امروز زنده بود اصلاحطلب بود.[۴]
_حسین موسوی تبریزی(فعال اصلاحطلب): امام به دنبال انقلاب نبود و میخواست شاه بماند.[۵]
*اینکه یک جریان سیاسی در ایران چگونه در تواتر حوادث روزگار و در مسیر تغییر تا آنجا پیش میرود که حتی اینگونه منکر راه و کاریزمای شخص امام خمینی نیز میشود، حادثهای است که در آستانه سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بایستی با تأمل بیشتری در آن اندیشه کرد.
خاصه آنکه این جریان سیاسی رفتارهایی نظیر تحریم انتخابات مجلس نهم و حمایت از رخدادهای سال ۸۸ را نیز در کارنامه خود دارد و همچنان از عذرخواهی دراینباره استنکاف میکند.
***
عضو شورایعالی اصلاحطلبان: ناکارآمدی دولت اول روحانی محسوس بود
«علی صوفی» عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و از وزرای دولت اصلاحات به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه آرمان امروز با بیان اینکه من در دولت اول اعتدال مسئولیت جمع آوری اعضای تیم اقتصادی دولت را بر عهده داشتم، گفته است:
«وزرای اصلاحطلب تحت فشار دولت، همان بدنه مدیریتی که آقای احمدینژاد به ادارات دولتی تحمیل کرده بود را حفظ کردند. استفاده از مدیران اصلاحطلب در دولت اول روحانی در همین اندازه بود، به همین دلیل ناکارآمدی دولت اول کاملا محسوس بود، در استانها ناکارآمدی دولت قابل لمس بود، مردم به رغم تغییر مدیران اصلی در استانها با این مورد مواجه بودند و عقبه رأی روحانی به شدت از این نظر آسیب دید، زیرا توقعات و انتظارات حداقلی هواداران دولت برآورده نمیشد و حتی در برخی مواقع خلاف رویکرد دولت عمل میشد.»[۶]
*قبل از اعتراف صوفی، عباس عبدی، دیگر فعال اصلاحطلب نیز طی اظهاراتی با اشاره به اینکه بخشی از انتقادات رقبای رئیسجمهور به کابینه درست بوده است تصریح کرد که حالا که انتخابات تمام شده باید گفت که کابینه آقای روحانی نسبت به انتظارات موجود ضعیف بوده است.[۷]
اکنون بایستی این سؤال را از آقایان عبدی و صوفی پرسید که چرا مرتکب تدلّس شدید و کابینهای که خود به ناکارآمدی و ضعف آن اذعان و اعتراف دارید را تبلیغ کردید و از بابت آن از مردم رأی ستاندید؟!
لازم به یادآوریست، غیر از اعتراف صوفی در زمینه ناکارآمدی محسوس دولت؛ توجیهات وی در این زمینه اصلا درست نیست زیرا دولت هرگز صغیر محسوب نمیشود و دست رئیسجمهور در عزل و نصب هر مدیری و در هر سطحی باز است.
اینکه قرار باشد هر ناکارآمدی و ضعفی به دولت گذشته و کارمندانش (که البته کارنامه اجرایی موفقی هم داشتهاند) مرتبط دانسته شود و هیچ نقشی هم به دولت و شخص آقای روحانی تعلق نگیرد در واقع ظلمی است که به حقیقت روا داشته میشود.
***
صحبتهای عجیب بانوی تازه وارد شورای شهر!
«زهرا نژادبهرام» عضو اصلاحطلب تازه راه یافته به شورای شهر تهران که نام وی در فهرست امید قرار داشته است، به تازگی در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا اظهارات عجیبی را بر زبان آورد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میشود:
_اتفاقات اخیر در ارتباط با برملا شدن بسیاری از پرونده های فساد در حوزه بانک و شهرداری یک الزام تاریخی برای دولت ایجاد و فضا را برای دسترسی زنان به قدرت فراهم کرده است!
_ در ستادهای انتخاباتی(روحانی) جرقه اشتعال فعالیتهای انتخاباتی در سراسر کشور، ستادهای زنان بودند.
_ جامعه مدنی ممکن است بتواند در بخش هایی تاثیرگذار باشد همانطور که در لیست های انتخاباتی اصلاح طلبان تاثیر گذاشت و توانست ۳۰ درصد لیست های انتخاباتی شورای پنجم و مجلس دهم را به خود اختصاص دهد.این بدان معنا نیست که برای همیشه اثرگذار باشد لذا آنچه از دولت انتظار می رود، در جهت نهادینه شدن توسعه پایدار و توسعه همه جانبه و دسترسی زنان به قدرت، فعال سازی بخش های دولت بخصوص کابینه برای پذیرش مشارکت زنان در عرصه وزارت و معاونت و بقیه مدیریت های ارشد است.
_ مهمترین شاخصه حضور زنان در قدرت، نشر پاکدستی است؛ چیزی که امروز کشورمان به دنبال آن است و این یک مطالبه عمومی است.
_ تاثیرگذاری عمومی که تمام جهان به آن باور دارد؛ این است که زنان پاکدست هستند مگر این که خلاف آن ثابت شود...زنان قادر هستند دولت را در این زمینه یاری کنند چون معتقدند دولت، دولت پاکدستان است و زنان می توانند نمایش عینی دولت پاکدستان برای دولت دوازدهم و روحانی باشند.[۸]
*صحبتهای خانم نژادبهرام بهگونهایست کأنه خداوند متعال فقط زنان را در عالم خلق کرده است...!
از سوی دیگر نبایستی غوره نشده مویز شد و خوبتر بود که خانم نژادبهرام درباره اولویتها و برنامههای خود برای شورای شهر تهران و چیستی روشی که برای خدمتی بیشتر و بهتر از اصولگرایان به مردم دارند صحبت میکردند نه اینکه بهعنوان سلسله جنبان ضرورت پستگرفتن بانوان در کابینه دوازدهم شناخته شوند...
تحلیلگران معتقدند بر اساس تجربه تاریخی، اصلاحطلبان به محض اکثریت شدن در یک تجمع دموکراتیک، اولاً به دلایل ژنتیکی مجبور به تنش با یکدیگر میشوند و در ثانی تاکنون در هر جایی اکثریت بودهاند بلافاصله به دنبال طرح مطالبات سیاسی خود رفته و انتظارات مردم را بر زمین گذاشتهاند. مگر اینکه شورای شهر پنجم یک نمونه متفاوت باشد!
نمونه متفاوتی که البته اظهارات خانم نژادبهرام متفاوت بودن آنرا از نظر دور میسازد.
مسئله دیگری که اصلاحطلبان در شورای شهر پنجم تهران با آن دست به گریبان شدهاند معرفی شهرداری در حدّ و اندازه قالیباف است که بتواند سطح خدماترسانی به شهروندان تهرانی را همانند قالیباف و شورای شهر اصولگرای چهارم ادامه دهد.
زیرا اصلاحطلبان و دولتیها به روشنی میدانند که اگر چنین گزینهای را معرفی نکنند بصورت جدی در انتخاباتهای بعدی دچار مشکل خواهند شد.
گفتنیست، به نظر میرسد دستور کار اصلی اصلاحطلبان شورای شهر، تخریب کارنامه ۱۲ ساله قالیباف باشد زیرا به دلایل انتخاباتی، نباید خاطره خوبی از مدیریت جهادی در ذهن مردم ایران باقی بماند.
بخش زیادی از سیاهنمایی اصلاحطلبان درباره دولت نهم و محمود احمدینژاد نیز به همین دلیل صورت گرفت.
***
1_ https://www.tasnimnews.com/fa/news/1393/09/06/571770
2_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940901001565
3_ http://kayhan.ir/fa/news/32753
4_ http://www.farsnews.com/printable.php?nn=13930830000744
5_ http://www.farsnews.com/printable.php?nn=13930909001626
6_ http://www.armandaily.ir/fa/news/main/187325
7_ http://www.mashreghnews.ir/news/730035
8_ http://www.irna.ir/fa/News/82547513/